עיצוב בית פרטי בקיבוץ מחניים

תאור הפרויקט

עיצוב אדריכלי ועיצוב פנים לבית פרטי כ- 230 מ”ר בקיבוץ מחניים.

הבית נמצא בשלבי תכנון התחלתיים כאשר הרעיון המרכזי בעיצובו היה לשמור על אווירה קיבוצית אך מתקדמת וזה בוצע ע”י שילוב של אלמנטים מסגנון הפרובנס ונגיעות מודרניות. כאשר אנו מתכננים בית מלבד עניין העיצוב חשוב לנו שהאווירה הכללית תהיה חמה ושכל שוכני הבית יקבלו את מירב הפונקציות האפשריות כדי לספק נוחות מקסימלית במגבלות הקיימות. חדרי הילדים מרווחים עם שני חדרי מקלחת ושירותים, מרפסת מרכזית המשמשת בעיקר את הילדים ויח’ הורים מרווחת ומבודדת עם מרפסת נפרדת. מטבח עם אי לישיבה לארוחות בימי חול ופינת אוכל לאירוח עם אפשרות לארח מספר רב של אורחים. סלון מרווח הצופה אל הפטיו. תקרה גבוהה באזור פינת האוכל (הממוקמת במרכז הבית) עם חלון גבוה גם הוא לכיוון הפטיו במטרה להכניס כמות גדולה של אור לבית כולו וגם לקומה העליונה. החלל הגבוה מלבד העצמה הוויזואלית שהוא יוצר והכנסת האור מאפשר קשר בין קומת הכניסה לקומת חדרי הילדים. האפקט הזה של חיבור שתי הקומות מאפשר לבית לתפקד כיחידה אחת ולא כיחידות מנותקות. הבית נבנה בצורת האות “ר” מה שיוצר באופן טבעי את הפטיו ותורם לכך שהבית עוטף את הגינה ונותן לה אווירה מאוד אינטימית. בנוסף, תכנון זה מגדיל את מספר החזיתות ומאפשר מבט היקפי על הגינה וכמובן יוצר אפשרויות נוספות לעוד כיווני אוויר ואור לתוך הבית.

  •   הפרויקט: בית פרטי 
  •   המטרות: עיצוב עם שמירה על אווירה קיבוצית 
  •   מיקום: קיבוץ מחניים